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Biotransformations in Organic Chemistry. - Faber, Kurt
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Faber, Kurt:

Biotransformations in Organic Chemistry. - gebunden oder broschiert

1992, ISBN: 3540557628

First Edition, Groß 8°, Original-Pappband (Hardcover), Bibliotheks-Exemplar (Privatbibliothek) mit Rückenschild, Stempel auf Titel und auf Vorsatz, Einband in selbstklebende transparente … Mehr…

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Faber, Kurt:

Biotransformations in Organic Chemistry: A Textbook - gebunden oder broschiert

1992, ISBN: 3540557628

Gebundene Ausgabe 319 Seiten Gebundene Ausgabe ex Library Book / aus einer wissenschaftlichen Bibliothek, [KW:BUCH] 3, [PU:Springer-Verlag Berlin and Heidelberg GmbH & Co. K,]

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Biotransformations in Organic Chemistry. - gebunden oder broschiert

1992

ISBN: 9783540557623

IX, 319 S.; Ill. Hardcover Ex.-Libr., Good condition. Versandkostenfreie Lieferung Präparative, organische, Chemie, Biokonversion, Technische, [PU:Berlin, Springer,]

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Faber, Kurt:
Biotransformations in Organic Chemistry - gebunden oder broschiert

1992, ISBN: 9783540557623

Hardcover, Great reading/study copy. May have highlights and/or notes. Ships Fast! Satisfaction Guaranteed!, Gebraucht, guter Zustand, [PU: Springer]

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Biotransformations in Organic Chemistry - gebunden oder broschiert

1992, ISBN: 9783540557623

Springer, 1992-10-08. Hardcover. Good., Springer, 1992-10-08, 2.5

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Details zum Buch
Biotransformations in Organic Chemistry: A Textbook

The use of biocatalysts as enzymes and/or whole cells, offers a remarkable arsenal of highly selective transformations in preparative organic chemistry. A large number of synthetically useful reactions can be catalysed by enzymes in a highly selective manner. This book pinpoints the chemo-, regio- and stereoselective transformations which have been shown to be most useful as an alternative to the already existing methods for stereoselective synthesis. The types of reaction covered inter alia are: hydrolysis-condensation, redox-reactions, addition-elimination, carbon-carbon bond formation, halogenation, etc. Special techniques, such as enzyme-immobilization and the use of biocatalysts in organic solvents are introduced to the newcomer. This is the first approach to provide a condensed introduction into this field written from the viewpoint of an organic chemist. This professional referencebook on Biotransformations in Organic Chemistry is aimed at graduate students in Organic Chemistry and Biotechnology, scientists and professionals who want to use the powerful synthetic tool of enzymes for modern preparative organic chemistry.

Detailangaben zum Buch - Biotransformations in Organic Chemistry: A Textbook


EAN (ISBN-13): 9783540557623
ISBN (ISBN-10): 3540557628
Gebundene Ausgabe
Taschenbuch
Erscheinungsjahr: 2011
Herausgeber: Springer

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Detailseite zuletzt geändert am 2024-03-29T10:27:05+01:00 (Berlin)
ISBN/EAN: 9783540557623

ISBN - alternative Schreibweisen:
3-540-55762-8, 978-3-540-55762-3
Alternative Schreibweisen und verwandte Suchbegriffe:
Autor des Buches: faber kurt
Titel des Buches: biotransformations, textbook organic chemistry, biotransformation


Daten vom Verlag:

Autor/in: Kurt Faber
Titel: Biotransformations in Organic Chemistry
Verlag: Springer; Springer Berlin
319 Seiten
Erscheinungsjahr: 1992-09-10
Berlin; Heidelberg; DE
Gedruckt / Hergestellt in Deutschland.
Gewicht: 0,635 kg
Sprache: Englisch
85,55 € (DE)
87,95 € (AT)
106,60 CHF (CH)
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BB; Book; Hardcover, Softcover / Chemie/Organische Chemie; Organische Chemie; Verstehen; biocatalysis; Enzyme; Biotechnologie; Biotransformation; Biokatalysator; reaction; biotechnology; enzymes; chemistry; Organische Chemie; organic chemistry; C; Organic Chemistry; Chemistry and Materials Science; Biochemistry, general; Biotechnology; Biochemie; Biotechnologie; BC; EA; BC

1 Introduction and Background Information.- 1.1 Introduction.- 1.2 Common Prejudices Against Enzymes.- 1.3 Advantages and Disadvantages of Biocatalysts.- 1.3.1 Advantages of Biocatalysts.- 1.3.2 Disadvantages of Biocatalysts.- 1.3.3 Isolated Enzymes versus Whole Cells.- 1.4 Enzyme Properties and Nomenclature.- 1.4.1 Mechanistic Aspects.- 1.4.2 Classification and Nomenclature.- 1.4.3 Coenzymes.- 1.4.4 Enzyme Sources.- References.- 2 Biocatalytic Applications.- 2.1 Hydrolytic Reactions.- 2.1.1 Mechanistic and Kinetic Aspects.- 2.1.2 Hydrolysis of the Amide Bond.- 2.1.3 Ester Hydrolysis.- 2.1.3.1 Esterases and Proteases.- 2.1.3.2 Lipases.- 2.1.4 Hydrolysis and Formation of Phosphate Esters.- 2.1.5 Hydrolysis of Epoxides.- 2.1.6 Hydrolysis of Nitriles.- References.- 2.2 Reduction Reactions.- 2.2.1 Recycling of Cofactors.- 2.2.2 Reduction of Aldehydes and Ketones Using Isolated Enzymes.- 2.2.3 Reduction of Aldehydes and Ketones Using Whole Cells.- 2.2.4 Reduction of C=C Bonds Using Whole Cells.- References.- 2.3 Oxidation Reactions.- 2.3.1 Oxidation of Alcohols and Aldehydes.- 2.3.2 Oxygenation Reactions.- 2.3.2.1 Hydroxylation of Alkanes.- 2.3.2.2 Hydroxylation of Aromatic Compounds.- 2.3.2.3 Epoxidation of Alkenes.- 2.3.2.4 Sulphoxidation Reactions.- 2.3.2.5 Baeyer-Villiger Reactions.- 2.3.2.6 Formation of Peroxides.- 2.3.2.7 Dihydroxylation of Aromatic Compounds.- References.- 2.4 Formation of Carbon-Carbon Bonds.- 2.4.1 Aldol Reactions.- 2.4.2 Acyloin Reactions.- 2.4.3 Michael-Type Additions.- References.- 2.5 Addition and Elimination Reactions.- 2.5.1 Cyanohydrin Formation.- 2.5.2 Addition of Water and Ammonia.- References.- 2.6 Glycosyl-Transfer Reactions.- 2.6.1 Glycosyl Transferases.- 2.6.2 Glycosidases.- References.- 2.7 Halogenation and Dehalogenation Reactions.- 2.7.1 Halogenation.- 2.7.2 Dehalogenation.- References.- 3 Special Techniques.- 3.1 Enzymes in Organic Solvents.- 3.1.1 Ester Synthesis.- 3.1.2 Lactone Synthesis.- 3.1.3 Amide Synthesis.- 3.1.4 Peptide Synthesis.- 3.1.5 Peracid Synthesis.- 3.1.6 Redox Reactions.- 3.2 Immobilization.- 3.3 Modified and Artificial Enzymes.- 3.3.1 Polyethylene Glycol Modified Enzymes.- 3.3.2 Semisynthetic Enzymes.- 3.3.3 Catalytic Antibodies.- References.- 4 State of the Art and Outlook.- 5 Appendix.- 5.1 Abbreviations.- 5.2 Suppliers of Enzymes.
The book describes the use of biocatalysts (i.e. enzymes and/or whole cells) for organic synthesis. It is the first approach of a condensed introduction into this field which has mainly been developed during the past ten years. Emphasis is laid on chemo-, regio- and stereoselective transformations of non-natural organic compounds; products are e.g. pharma- ceuticals and fine chemicals. This professional referencebook is aimed at graduate students and scientists in organic chemistry and biotechnology as well as professionals in the fine chemicals, pharmaceutical and food(additives) industry.

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